Friday, December 11, 2009

Tuhan permudah akuu merapati Natrahhh!!!

11 Julai 2009...ketikaa masih berada di Pulau Langkawi akuuuu pernah mngangkat
kisah Natrah menerusi siaran Radio Malaysia Langkawi FM untuk pertama kalinyaaa...
(satu-satunya yerrr siaran di radio k!!!)
Soooo tak lama selepas itu... tanggal 10 dec 2009 yang lalu... aku diberi kesempatan untuk menonton teater Natrah pula yang dipentaskan di Istana Budaya... karyaa erma Fatima...
(4 free dan duduk seat paling depan) .... wat can i say ....SUPERB!!!!....

Akuu tak reti sgt nak sentuh bab2 teknikaL teater niee..al~maklumlahh x dapat pendidikan khas dalam bdg nieee ...btw bila dah habis show nieee bila aku berada di luang legar IB...aku sempat borak2 dgn beberapa org...rata2 kata ini adalah satu kisah yg menarik...tp masih ader yg blurr cauze tak pernah tahu atau tak ambil tahu pasal nieee... tp bg akuuu..aku dah habis study kisah Natrah nieee...thanx to Datin Fatini Yaacob yang pernah jumpa secaraa livee Natrah di saat2 terakhir kehidupannyaaa...yg tekun bercerita dgn aku satu ketika dahulu!!!
Maya Karin, Umie Aida, Sofia Jane, Remy Ishak, Samantha Schubert dan ramai lagi betul2 mnjayakan tugas merekaa merealisasikan watak2 di dalm produksi tersebut!!!...sgt berkesan!!!... bravo!!!...bravo!!!...bravo!!!!...tak dilupakan juga prop2 yg menarik...

Akuuu antara yang terawal masuk ke dewan IB niee...terkejut mak nokk...siap depa escort sampai tempat duduk paling depan lagiiii...fafau pun beratur!!!...depa yg lainn dressing bagai nak rak... akuu yg pakai sweater muka cam x mandie nieee pulak yg ditatangnyerrr...
btw thanx to kak zu bos box office n of course pn director Erma Fatimaa!!!
front seatt bebbb!!!
Di bawah nieee pembukaan teaterr yg superbbb...melibatkan natrah yg tua (sofia jane)...di sertai props yg stunningg...sgt teater antarabngsaa!!!
natrahh di zaman kecilnyaa!!!!
Natrah dilamun cinta dgn Mansor Adabi!!!!
incredible set!!!
natrah menjadi rebutannn!!
Org islam bangun memberontak!!!
virgin mary dizahirkan!!!
penamat yang meninggalkan kesann!!!
samanthaa schubert yg vast!!!
sofia janee flying kiss akuuu...thanx susah2 ajerrr!!!
heroo nur kasih...remy ishakk!!!
umiee aidaaa...yg sangat menzahirkan watak che aminah!!!
my dear maya karin~~~
barisannn pelakonnn yg stunning!!!
akuuu spechlesss...terkasimaa...dan terujaa!!!
cameraman akuu punn nak pose jugakkk!!!
tryy to be cheeky with pn directorr!!!
mayaaa wat can i say!!!
fafauu pun tgok jugakk...bila kaki ang nak ok?
suhaimi baba said dia aspect aderr babak yg sepatutnyaa muncul...btw she still puas hati!!!
kavitaa kaur...tinggi gilerrr!!!
school mate akuu sudirr pun tgokk d teaterr...x sangka jumpa kat cniee brooo!!!
cameraman yg berdidikasii...my buddy Adii...bakal film director tersohor!!!
... thanx adii ...
Natrah adalah satu kisahh yg perlu ditauladani...kernaa bak kata erma kita tidak mahu bnyak lagi natrah muncul di akhir zaman ini!!!...nauzubillahminzalik!!!...
semoga kita terlindung di dalam perliharaanNYA sehingga akhir zaman
...amin...
dan aku rasa bless keranaa tuhan permudahkan aku merapati Natrah...
.........

4 comments:

  1. hahahhaa..... tapi apasal kau ajer yang duduk kat baris depan..... mesti sakit tengkuk kan mendongak.... kesian ko tu pasal ko dapat duk depan.... heheehe.... lalalalaa.... peace yo....
    tunggu aku di kuala lumpur....

    ReplyDelete
  2. oiii ko ingat duk seat depan kat IB niee macam duk seat tgok wayang kerrr?...sah ko x pernah masuk cnieee huhuhuu...aku mnantikan kooo di ampangan!!!

    ReplyDelete
  3. Tenx sbb menyaksikan pementasan teater Natrah.
    Kitowang x jangke akan dpt feedback yg amat memberansangkan dpd owg ramai.

    hehe.
    btol la mmber awk tu ckp bro, duduk dpn skali saket kepale.
    sbb set dlm pementasan ni tinggi2.
    so kene mendongak la tgk.

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum Dengar radio malaysia online disini

    Kami menyajikan pelbagai siaran radio online yang terdapat di Malaysia dalam satu paparan blog termasuk juga Radio Suria.FM, Radio Era.FM, Radio Sinar.FM dan banyak lagi, selain itu terdapat beberapa radio yang jarang kita dengar tetapi berada di Malaysia seperti Radio Rileks.FM, Radio Pokpet.FM, Radio Cinta.FM, Radio Gempakz.FM dan banyak lagi. Sila klik pada pautan dibawah untuk mendengar siaran radio secara percuma dan terhangat. Sila klik disini XY Malaysia Radio Online. Atau anda juga boleh menaip keyword ini "XY Malaysia Radio Online" di Google Search atau Yahoo Search, sekiranya terlupa alamat blog ini. Semoga terhibur.

    ReplyDelete