Saturday, June 9, 2012

Tun Dr. Mahathir Mohamad...how i wish to get ur brain!Lokasi : Yayasan Kepimpinan Perdana Putrajaya
Tarikh : 06.06.2012
Waktu : 10.30 pg
Tarikh siaran : 07.06.2012
Krew : Dr. Syafiq Alfonse
Fazli Berahim
Redzuan (Penerbit promo TV)
Liza (Promo TV)
Anuar (Stringer) 
Faiz (Juruteknik)
Syamsul Alwan (Wartawan)

Ku dasari pemikiran tokoh negarawan ini...


Menemuramah secara terus begini ku rasakan bagai menonton riak susuk ini di kaca TV, memang aku pernah jangka satu hari kelak pasti aku akan berada hampir dengan susuk ini, menjadi aku (sekarang ini) menzahirkan lagi apa lukisan di minda ku sejak keciL

Pertama-tamanya suka untuk ku tekankan disini, berlangsungnya acara ini tiada kena-mengena dengan fahaman politik apapun, tetapi aku pergi merakam dan mendedah atas kapasiti ku sebagai penyiar. Aku percaya di dalam gegak-gempita yang memberi sanjungan mahupun pujian, pasti terselit jua satu dua yang "iri"....tetapi aku percaya lagi masak kerana itu lumrahnya sifat manusia....Haruskah atau perlukah aku meraikan momen2 ini dengan terlalu memikirkan perkara ini..ahhh abaikan saja!  

Aku tak nafikan getaran di hati bukan sebarangan, untuk menemuramah tokoh ini yang cukup masak dengan jatuh bangun di dalam kehidupan aku perlu menyiapkan barisan soalan bagaikan menyiapkan barisan bala tentera sebelum bertempur di medan peperangan.

Aku juga percaya di dalam susuk tubuh yang letih lagi kuncup ini, tersimpan satu tenaga membara yang akan terus berjuang memartabatkan bangsa melayu di persadanya...memang tak letih ek?....walaupun berhadapan dengan melayu yang degil nie...bak kata tun sepanjang perbualan kami.. berubahlahhh!!!..berubahlahh!!!!...berubahlah!!!!!!

Walaupun tidak dapat kurangkumkan semua perbualan kami menerusi papan blog yang terhad ini...sedikit konklusi menerusi beberapa suara yang mempertikaikan berapa peratuskah genetik melayu Tun...aku hanya mampu katakan Tun lebih melayu daripada sebilangan melayu yang merosakkan melayu itu sendiri.

Semoga melayu menjadi tuan di tempatnya sendiri dan melayu tidak akan layu selamanya!


Sama ada jodoh aku bertemu Tun lagi selepas ini masih kabur...sekurang-kurangnya aku dah melakar sedikit sejarah di dalam hidupku!

1 comment: