Wednesday, March 10, 2010

SAHABAT....

Assalammualaikum semuaa...dah lama yer aku x update blog aku nieee...saja malas nak menaip...satu yang pastinyaa perkara-perkara hebat tidak pernah berhenti dari berlaku dalam hidup akuu...ttp biarlah aku simpan sndiri x semua perlu dikongsi.

Gambar kat atas tuuu...terpapar susuk dua kanak-kanak yang mengintepretasikan mereka adalah sahabat...berkongsi segala suka dan dukaa...tapi mereka masih kecil...adakah persahabatan itu akan berkekalan...hanya masa yang akan menentukan.
Sahabat dalam konteks aku:

Aku yang dilahirkan pada 9 Disember 1982...telah melalui pelbagai fasa dan lapis kehidupan.... percaya atau tidak setiap dari peringkat itu aku tak pernah gagal dari menemui mereka yang dipanggil sahabat. Hubungan itu terjadi secara semulajadi atau atas sesuatu kepentingan ....Allahhualam....

Aku mengangkat tinggi setiap sahabat akuuu...mungkin datang dari keluarga yang kecil...selayaknyaa sahabat aku anggap sebahagian dari keluargaa aku...aku lebih relakss dengan sahabat...aku suka lepak dgn sahabat....sahabat kekuatan akuu....sahabat boleh mempengaruhi aku....aku persetankan merekaa yang pendek minda mengintepretasikan yg bukan2 hubungan ini...sekurang-kurangnyaa aku tak larut dengan kegopohan merekaa yg terdesak dgn tuntutan nafsu dan norma ciptaan sendiri...pergi cari pasangan hidup, bina kluarga dan bla bla bla blaaaaaa!!! at d end sahabat juga yg setia bersama dgn kitaa...

Skali bah...kebabomm....macam aku slaluu cakap tiada org yang nak benci orang tanpa sebab...apatah lagi kalau berlaku kpd mereka yang kita anggap sebagai sahabat... terkedu sekejab...fikir secara positif...hidup perlu diteruskan...berfikir secara wajar dan bertindak secara wajar....apa yang terbaik....benda pun dah berlakuuu so telan ajerrr....
cth moral of d story : jangan buat orang yang anda anggap sebagai sahabat macam badut...skalipun untuk membuatkan anda nampak hot kat depan awek...ohh sungguh keji ituu yerrr!!!

Tetapi untuk akuuu benci terus sahabat akuuu ituu...tdak sekali-kali...kerana orang ituu pernah kuanggap antara yang terpenting dalam hidup akuu...mungkin dia terkhilaf...so kalau kau anggap akupun sahabat kau x perlu takut dan malu dengan akuuu...aku ok...dan aku akan anggap dan ikut apa yang selayaknyaaa (angin)....x perluuu nak berlawan atau nak menunjukkan ko menang atau aku kalah...sedangkan hakikatnyaaa kau dulu hanyaalah kapas yang hina lagi dinaa, beterbangan mencari tempat untuk berpaut!!!...kelak hanyaa doa kejayaan untuk kau aku titipkan!!!

Satu ketikaa kelak bilamana melintas satu hembusan angin... aku akan senyum malah bangga keranaa sekurang2nyaa sahabat ku ituuu mampu menghembuskan angin kentut yang sangat busukkk... itulah ko selayaknyaaa... shabat akuu yang berjayaa mengeluarkan angin kentut yang maha busuk...ttp ko tetap sahabat akuuu... aku syaang koooo!!!!

Aku bersyukur kerana tuhan mnganugerahkan aku sahabat-sahabat yang best...dan mnjadikan aku bagaimana aku sekarang...selebihnyaa wateverrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

1 comment:

  1. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    ReplyDelete